Minkälaiset brändit voittavat, kun Z-sukupolvi mullistaa markkinointiviestinnän logiikan?

Z-sukupolvesta löytyy tuhansia analyysejä, mutta ne usein typistävät nuorten maailman tilastollisiksi käppyröiksi. Ne eivät valota sitä syvempää kontekstia, joka auttaisi meitä ymmärtämään miksi nuoret käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät. Tämä raportti avaa nuorista jotain täysin uutta, koska tällaisia brändikysymyksiä ei ole koskaan aiemmin ratkottu virtuaalietnografian keinoin. Opimme, että nuorten kokemuksia värittää kaksi erityistä heidän aikakauteensa liittyvää ilmiötä:

Ensinnäkin nuoret ovat syntyneet aikakaudelle, jolla henkilöbrändäys käy kuumimmillaan. Nuoret ovat hyvin tietoisia siitä, miten jokainen pyrkii luomaan tarkkaan kuratoitua julkisivua itsestään ja on entistä vaikeampi tulkita kuka näiden julkisivujen takana oikeasti on

Toiseksi, he ovat kasvaneet jatkuvasti kärjistyvän keskustelukulttuurin aikana ja ovat erittäin tietoisia siitä, kuinka ison riskin ihminen ottaa tullessaan esiin julkiselle näyttämölle. Nuoret kokevat kuormittavana joutuessaan jatkuvasti miettimään mitä missäkin uskaltaa sanoa ja miten toisaalta tunnistaa kuka julkisen maskin takana oikeasti on.

Niinpä tämän kaiken kuormituksen keskellä nousee uudenlainen ihanne, jota me päätimme kutsua paljastavan aitouden ihanteeksi. Paljastava aitous on sitä, että ihminen tai brändi tulee esiin sellaisena kuin on. Nuoret etsivät turvallisia tiloja, joissa he uskaltavat tulla esiin sellaisina kuin ovat. He ihailevat heitä, jotka ottavat riskin ja tuovat tosiminänsä esiin julkisille näyttämöille. Nuoret tulkisevat tämän ihanteen läpi niin kohtaamiaan ihmisiä, brändejä kuin myös poliittisia toimijoita, ja se mullistaa koko viestinnän logiikan.

Lue lisää Norenin ja Vapa-median julkaisusta julkaisun nettisivuilta.